Nákupní taška je zatím prázdná

Je tu prázdno.
V klidu si vyberte.

Jít nakupovat

Září 2024

NIS 2 přichází: Proč je Mac nejlepší volbou pro firmy?

Evropská unie v rámci zvýšení kybernetické bezpečnosti zavádí novou směrnici NIS 2 (Network and Information Security Directive). Tato legislativa je reakcí na rostoucí množství kybernetických útoků a klade na firmy nové povinnosti týkající se ochrany jejich dat a systémů. NIS 2 přináší přísnější pravidla pro kybernetickou bezpečnost, a proto je nyní ten nejlepší čas zvážit ve firmě přechod na Mac, který je známý svou pokročilou ochranou, a právě nyní je ideální volbou pro firmy, které chtějí splnit požadavky NIS 2 a zároveň zefektivnit své IT procesy.

 

 

Proč je Apple a zejména Mac připraven na NIS 2?

 

Vysoká úroveň zabezpečení

Mac je navržen s ohledem na bezpečnost. Je vybaven FileVaultem pro šifrování dat, Gatekeeperem pro ochranu před neautorizovanými aplikacemi a Secure Enclave čipem, který chrání klíčová bezpečnostní data. To je v souladu s požadavky NIS 2 na ochranu citlivých dat.

 

 

Méně kybernetických hrozeb

Podle statistik je na Macu až 5x méně kybernetických hrozeb než na PC. To znamená nižší riziko útoků, což z něj činí ideální platformu pro firmy, které potřebují splnit přísné normy kybernetické bezpečnosti.

 

Snadná správa a menší zátěž pro IT

Díky nástrojům jako Apple Business Manager a Jamf Pro je správa Maců ve firemním prostředí jednoduchá a centralizovaná. Až o 60 % méně požadavků na IT při správě Macu znamená výrazné uvolnění kapacit IT týmů. Automatické aktualizace a bezpečnostní opatření zajišťují, že systémy jsou vždy v souladu s NIS 2.

 

 

Finanční úspory

Přechod na Mac může znamenat významné úspory. Forrester Consulting ve své studii zjistila, že Macy přinášejí během tří let úspory až 843 USD (necelých 20 000 Kč) na jedno zařízení ve srovnání s PC. To zahrnuje nižší náklady na hardware, software, podporu a provozní výdaje. Studie porovnává průměrnou pořizovací cenu 1 500 USD za Mac s 1 200 USD za PC, ale právě nižší celkové náklady na provoz během tří let dělají z Macu výhodnější volbu.

 

 

Certifikace a standardy

Apple zařízení splňují mezinárodní standardy, jako jsou ISO 27001 a Common Criteria, což znamená, že jsou plně v souladu s pravidly a doporučeními NIS 2. Tento certifikovaný soulad je pro firmy klíčový při výběru technologií, které musí splňovat přísné bezpečnostní požadavky.

 

Sjednocení platformy

Jednou z hlavních výhod Apple ekosystému je jeho integrace. Když vaše firma používá Mac, iPhone a iPad, dosahujete sjednocení správy, zabezpečení a aplikací. Tento sjednocený přístup zjednodušuje plnění kybernetických požadavků NIS 2, protože všechna zařízení mohou být spravována centrálně, což snižuje složitost a rizika spojená s používáním různých platforem.

 

Proč nyní přejít na Apple zařízení?

Zavedení NIS 2 přináší nové výzvy a odpovědnosti v oblasti kybernetické bezpečnosti. Mac je díky své pokročilé ochraně, snadné správě a dlouhodobým úsporám ideální volbou pro firmy, které chtějí nejen splnit požadavky této směrnice, ale také zefektivnit provoz svého IT.

 

Mac je nejlepší volbou


Přechod na Mac nejen splňuje požadavky NIS 2, ale také zajišťuje lepší zabezpečení, efektivnější správu IT a dlouhodobé finanční úspory. V současném klimatu, kde kybernetické hrozby neustále rostou a legislativa jako NIS 2 zpřísňuje požadavky, je Mac nejlepší volbou pro firmy, které hledají řešení, které je nejen bezpečné, ale i nákladově efektivní.

 

Rádi vám pomůžeme nejen s přechodem na Apple ve vaší firmě, ale také se vším, co se týká nové směrnice NIS 2, a navíc vám můžeme uspořádat workshop na téma "Mac as a choice" přímo u vás. Stačí nás kontaktovat!