Nákupní taška je zatím prázdná

Je tu prázdno.
V klidu si vyberte.

Jít nakupovat

Září 2024

iPhone 16 Pro – nová vlajková loď společnosti Apple

Apple představil iPhone 16 Pro a iPhone 16 Pro Max, které přinášejí revoluční novinky nejen v oblasti výkonu, ale také ve fotografii a videu. Tato zařízení se stávají vlajkovou lodí společnosti Apple a nastavují nový standard pro smartphony. Přinášíme vám podrobnější pohled na to, co tyto nové modely nabízejí.

 

 

Větší displeje a titanová konstrukce

Oba nové modely přinášejí větší displeje než kdykoliv předtím. iPhone 16 Pro je vybaven 6,3palcovým Super Retina XDR displejem, zatímco iPhone 16 Pro Max nabízí největší displej v historii iPhonů s úhlopříčkou 6,9 palce. Díky extrémně tenkým rámečkům a technologii ProMotion tyto displeje poskytují ohromující obraz s vysokou obnovovací frekvencí, která zajišťuje plynulé přechody a rychlé reakce.

 

 

Titanová konstrukce těchto modelů nejen zajišťuje maximální odolnost, ale také překvapivou lehkost. Použití titanu, který je lehčí a pevnější než nerezová ocel, umožňuje vytvořit pevné, a přesto lehké tělo, což dělá z těchto zařízení ideální volbu pro každodenní používání i profesionální nasazení.

 

Inovativní ovládání fotoaparátu: nový standard pro kreativitu

Jednou z nejzajímavějších inovací, kterou Apple představil, je Ovládání fotoaparátu. Toto hardwarové tlačítko, které spojuje dotyková gesta a tlakový snímač, umožňuje uživatelům rychle přepínat mezi různými režimy fotoaparátu a videa. Tato funkce poskytuje profesionálním i amatérským fotografům možnost jemně upravit kompozici snímku, expozici a přiblížení pomocí intuitivních pohybů prstem. Díky této integraci mezi hardwarem a softwarem se otevírá zcela nový způsob, jakým lze pracovat s fotoaparátem, a to nejen pro profesionály.

 

 

Dvoustupňová spoušť, která bude k dispozici v aktualizaci na podzim, umožní lehkým stisknutím zamknout zaostření a expozici, zatímco silnější stisk vyfotí snímek. Tato úroveň přesnosti a kontroly nad fotografováním byla doposud dostupná pouze u profesionálních fotoaparátů.

 

Vyspělé fotosoustavy pro dokonalé snímky a videa

Nový iPhone 16 Pro a 16 Pro Max posouvají hranice mobilní fotografie. S jejich 48MP Fusion fotoaparátem s quad-pixelovým snímačem mohou uživatelé pořizovat snímky s úžasnými detaily a jasností. Quad-pixelový snímač navíc dokáže zpracovávat 48MP fotografie a videa v režimech ProRAW a HEIF, což poskytuje neuvěřitelnou flexibilitu při práci s obrázky. Tato kamera umožňuje nahrávat 4K videa v Dolby Vision při 120 fps – jde o nejvyšší kombinaci rozlišení a snímkové frekvence, jaká byla kdy u iPhonu dostupná.

 

 

Ultraširokoúhlý fotoaparát s 48 MP poskytuje detailnější záběry, a díky jeho makro režimu mohou uživatelé pořizovat extrémně blízké snímky s neuvěřitelnou hloubkou a ostrostí. Na obou Pro modelech je nyní k dispozici také teleobjektiv s 5× přiblížením, což znamená, že uživatelé mohou zachytit detaily i na větší vzdálenost, aniž by došlo ke ztrátě kvality.

 

Profesionální zvuk a video: nové možnosti nahrávání

Apple se zaměřil také na zlepšení zvuku a videa. Nové modely iPhone 16 Pro a Pro Max přicházejí se studiovými mikrofony, které umožňují zaznamenávat zvuk s vysokou věrností, což je ideální pro nahrávání videí s prostorovým zvukem. Uživatelé mohou zaznamenávat videa s prostorovým zvukem a nechat se jím pohltit při poslechu na AirPodech, Apple Vision Pro nebo na prostorových zvukových systémech. Funkce Audio mix používá pokročilou strojovou inteligenci k vylepšení zvukových stop ve videu. Umožňuje například zvýraznit hlas osoby před kamerou nebo přemístit různé zvuky do prostorového zvukového pole. Tento systém také zvládne potlačit nežádoucí ruchy, jako je hluk větru.

 

 

Čip A18 Pro: vrchol výkonu

Srdcem iPhonů 16 Pro a Pro Max je nový čip A18 Pro, který je vyráběn 3nanometrovou technologií druhé generace. Tento čip nabízí neuvěřitelný výkon a energetickou úspornost. Neural Engine s 16 jádry zajišťuje až dvakrát rychlejší zpracování úloh strojového učení a poskytuje špičkový výkon pro aplikace využívající AI. Grafický výkon je díky 6jádrovému GPU o 20 % vyšší než u předchozích generací, což dělá z nového iPhonu ideální zařízení pro hraní náročných her s pokročilou grafikou, včetně ray tracingu v reálném čase. Herní režim v iOS 18 navíc zaručuje, že hry poběží plynule a s minimálním zpožděním.

 

Vylepšená výdrž baterie

Díky větší kapacitě baterie a optimalizaci v iOS 18 se iPhone 16 Pro Max může pochlubit nejdelší výdrží baterie ze všech iPhonů. To ocení zejména ti, kdo často cestují nebo využívají zařízení na náročné úkoly, jako je nahrávání videí v rozlišení 4K či hraní her s vysokými grafickými nároky.

 

Šetrnost k životnímu prostředí

iPhone 16 Pro a 16 Pro Max jsou navrženy tak, aby byly šetrné k životnímu prostředí. Apple pokračuje ve své iniciativě dosáhnout uhlíkové neutrality do roku 2030, a proto tato zařízení obsahují více než 25 % recyklovaného materiálu. Využívají také 100 % recyklovaného kobaltu v bateriích a 95 % recyklovaného lithia.

 

Dostupnost a ceny

Předobjednávky na nové iPhony začínají již 13. září 2024 a do běžného prodeje se dostanou 20. září. Model iPhone 16 Pro bude dostupný od 29 990 Kč, zatímco iPhone 16 Pro Max začíná na 35 990 Kč. Obě zařízení budou k dispozici ve čtyřech elegantních barevných provedeních: černý titan, přírodní titan, bílý titan a pouštní titan.