Nákupní taška je zatím prázdná

Je tu prázdno.
V klidu si vyberte.

Jít nakupovat

Září 2024

Apple Intelligence dorazí do Česka – zatím však jen pro Mac

Apple nedávno představil svoji novou službu Apple Intelligence, která přináší inteligentní nástroje do zařízení s iOS, iPadOS a macOS. V některých regionech se tato novinka dostane na iPhone i iPad, avšak v EU bude Apple Intelligence dostupná zatím pouze pro Mac. I přesto je to pozitivní krok, protože se původně spekulovalo, že v Evropské unii nebude dostupná vůbec.

 

 

Apple Intelligence kombinuje sílu generativních modelů s osobním kontextem uživatele a zajišťuje tak efektivní nástroje pro zjednodušení každodenních úkolů. Díky využití pokročilých funkcí, jako jsou inteligentní psací nástroje, přehledy z Mailu a Oznámení, nebo vylepšená Siri, umožňuje Apple Intelligence uživatelům Maců lépe organizovat svůj čas a zpracovávat informace mnohem rychleji.

 

První balíček funkcí Apple Intelligence se objeví na zařízeních s macOS Sequoia 15.1 již příští měsíc. Mezi nejzajímavější funkce patří:

 

  • Inteligentní psací nástroje, které vám umožní přeformulovat, shrnout nebo opravit text napříč aplikacemi.
  • Nástroj "Vyčistit ve Fotkách" umožní odstranit rušivé prvky z pozadí fotografií.
  • Siri, která bude flexibilnější a bude lépe zvládat různé úkoly.

 

Navzdory omezené dostupnosti na iPhony a iPady se uživatelé Maců mohou těšit na tyto inovativní funkce už brzy. Apple slibuje, že v příštích měsících budou postupně přibývat nové funkce a podpora pro více jazyků.

 

 

Apple Intelligence zcela mění způsob, jakým interagujeme se svými zařízeními, a i přes počáteční omezení se v EU dostáváme k výkonným nástrojům, které maximalizují efektivitu a zjednodušují každodenní úkoly na Macu. Pro uživatele Maců je to tedy určitě skvělá zpráva!