Nákupní taška je zatím prázdná

Je tu prázdno.
V klidu si vyberte.

Jít nakupovat

Červenec 2024

Apple opět posouvá hranice zabezpečení svých platforem

Díky nejnovějším aktualizacím, které byly představeny, budou mít uživatelé ještě větší kontrolu nad svými daty. Klíčovou novinkou je Private Cloud Compute, která přináší špičkové zabezpečení iPhonů přímo do cloudu. Tato inovace umožňuje uživatelům využívat výkonnou a personalizovanou umělou inteligenci, aniž by museli obětovat své soukromí.

 

 

Co je Private Cloud Compute?

Private Cloud Compute je revoluční technologie, která rozšiřuje možnosti Apple Intelligence. Díky ní mohou složité výpočty probíhat bezpečně v cloudu, aniž by bylo nutné ukládat nebo sdílet jakákoliv data. Craig Federighi, senior viceprezident pro softwarové inženýrství v Applu, vysvětluje:

 

„Private Cloud Compute umožňuje Apple Intelligence zpracovávat složitější požadavky neuvěřitelně bezpečně. Vytvořili jsme nejpokročilejší bezpečnostní architekturu, kterou kdy někdo na cloudovou AI použil.“

 

Špičkové zabezpečení a ochrana soukromí

Apple klade důraz na zpracování dat přímo v zařízení. Když je třeba využít větší výpočetní kapacitu, Private Cloud Compute umožňuje přenést potřebné údaje na servery Apple silicon, které jsou chráněny Secure Enclave a dalšími bezpečnostními prvky. Data nejsou ukládána ani přístupná nikomu jinému než zařízení samotnému. Tato architektura je navržena tak, aby její bezpečnost mohla být ověřena nezávislými odborníky.

 

Nové funkce pro větší soukromí

Nové aktualizace přinášejí také zamknuté a skryté aplikace, které umožňují uživatelům chránit citlivé informace na svých zařízeních. Aplikace lze otevřít pouze po ověření pomocí Face ID, Touch ID nebo hesla. Uživatelé tak mohou s klidem půjčovat svá zařízení ostatním bez obav o své soukromí. Další novinkou je vylepšené sdílení kontaktů a párování zařízení bez přístupu k ostatním zařízením ve stejné síti, což zvyšuje bezpečnost a usnadňuje použití.

 

Vylepšené zabezpečení v iOS 18 a macOS Sequoia

S novými aktualizacemi iOS 18, iPadOS 18 a macOS Sequoia Apple pokračuje ve své dlouholeté snaze poskytovat nejvyšší úroveň ochrany soukromí. Mezi nové funkce patří kategorizace e-mailů, která probíhá přímo na zařízení uživatele, a možnost odesílání zpráv přes satelit bez mobilního signálu.

 

 

Dostupnost

Vývojářská beta verze nových systémů je již k dispozici členům Apple Developer Programu. Veřejná beta verze bude k dispozici příští měsíc. Plná verze pak bude k dispozici letos na podzim jako bezplatná aktualizace.

 

Apple tímto opět potvrzuje svou pozici lídra v oblasti inovací a ochrany soukromí. S novými funkcemi a technologií Private Cloud Compute přináší uživatelům to nejlepší z obou světů – výkonnou umělou inteligenci a nekompromisní zabezpečení.