Nákupní taška je zatím prázdná

Je tu prázdno.
V klidu si vyberte.

Jít nakupovat

Březen 2024

Apple představil MacBook Air s čipem M3: Nová éra výkonu

Globálně oblíbený MacBook je tady ve vylepšené podobě: vybavený silnějším výkonem, rychlejší Wi-Fi a možností připojení až dvou externích displejů. To vše v ultratenkém designu s výdrží baterie až 18 hodin. 

 

 

Závratný výkon čipu Apple M3

Apple představil nový MacBook Air s čipem M3, který výrazně překonává předchozí modely díky vyšší rychlosti a energetické účinnosti. Nové modely s 13- a 15palcovými displeji nabízí až o 60 % vyšší výkon než modely s čipem M1, vylepšenou baterii s výdrží až 18 hodin, podporu pro dva externí displeje, až 2× rychlejší Wi-Fi a jsou k dispozici ve čtyřech barvách. Tyto notebooky jsou navrženy s důrazem na přenosnost a výdrž, což potvrzuje jejich vedoucí postavení na trhu.

 

Greg Joswiak z Apple zdůrazňuje, že MacBook Air je díky svému výkonu, přenosnosti a výdrži baterie oblíbený mezi širokou škálou uživatelů, od studentů po profesionály. Nový model s čipem M3 nabízí vylepšení, která tento notebook činí ještě lepším.

 

 

Čip M3 v novém MacBooku Air přináší výjimečný výkon díky 3nanometrové technologii, rychlejšímu 8jádrovému CPU, až 10jádrovému GPU a až 24 GB paměti. Nabízí až 60% zvýšení rychlosti oproti modelu s čipem M1 a výrazně předčí i nejrychlejší modely s Intel procesory. Díky vylepšenému GPU a mediálnímu enginu zvládá i náročné úlohy a hry s realistickými efekty, zatímco výdrž baterie dosahuje až 18 hodin.

 

Nejlepší spotřebitelský notebook na umělou inteligenci

Přechod na čipy Apple udělal z každého Macu skvělou platformu pro umělou inteligenci. Čip M3 má rychlejší a úspornější 16jádrový Neural Engine, který spolu s akcelerátory v CPU a GPU zvyšuje výkon strojového učení přímo v zařízení. To z MacBooku Air dělá nejlepší spotřebitelský notebook na umělou inteligenci. Ohromný výkon při práci s umělou inteligencí stojí za inteligentními funkcemi macOS na ještě lepší práci i tvorbu, jako jsou výkonné funkce kamery, převod řeči na text v reálném čase, překlad, prediktivní text, vizuální porozumění, funkce zpřístupnění a spousta dalších.

 

 

Díky bohatému ekosystému aplikací, které tyhle vyspělé možnosti umělé inteligence využívají, si uživatelé můžou třeba kontrolovat domácí úkoly matematickým AI pomocníkem v Goodnotes 6, automaticky vylepšovat fotky v Pixelmatoru Pro nebo pomocí CapCutu odstraňovat ruchy z videa. Architektura jednotné paměti v čipu Apple umožňuje MacBooku Air pracovat s optimalizovanými AI modely včetně velkých jazykových modelů (LLM) nebo difúzních modelů na generování obrázků – ohromně rychle a přímo v zařízení. Kromě výkonných funkcí v zařízení podporuje MacBook Air i cloudová řešení. Uživatelé tak mají k dispozici praktické aplikace na práci i tvorbu s funkcemi umělé inteligence, jako jsou Microsoft Copilot pro Microsoft 365, Canva nebo Adobe Firefly.

 

Nejoblíbenější MacBook na světě

MacBook Air je nejoblíbenější notebook na světě, nyní ještě vylepšený čipem M3, nabízí dvě velikosti, odolnou konstrukci, dlouhou výdrž baterie, vynikající displej a pokročilé možnosti připojení. S vylepšenými kamerami, mikrofony, reproduktory a Magic Keyboard s Touch ID poskytuje uživatelům výjimečný výkon a komfort.