Nákupní taška je zatím prázdná

Je tu prázdno.
V klidu si vyberte.

Jít nakupovat

Leden 2024

Co je to Apple Business Manager a k čemu slouží?

Apple Business Manager (ABM) je nástroj od společnosti Apple, který umožňuje efektivní správu zařízení, aplikací a účtů v podnikovém prostředí. Jeho účinnost je však maximální, když je správně integrován s řešením pro správu mobilních zařízení (Mobile Device Management, MDM), což je klíčové pro kompletní a efektivní správu Apple zařízení ve firmách.

 

Co je Apple Business Manager?

Apple Business Manager je cloudová služba, která poskytuje centralizovanou správu zařízení, aplikací a účtů. Umožňuje IT administrátorům snadno přidělovat a konfigurovat Apple zařízení (jako jsou iPhone, iPad a Mac) bezdrátově, distribuovat aplikace a knihy a spravovat Apple ID pro zaměstnance.

 

K čemu Apple Business Manager slouží?

  • Správa zařízení: ABM umožňuje IT administrátorům efektivně spravovat a konfigurovat zařízení na dálku.
  • Distribuce aplikací a knih: Umožňuje firmám snadno nakupovat a distribuovat aplikace a knihy ve velkém měřítku.
  • Správa účtů: Umožňuje vytváření a správu účtů Apple ID pro zaměstnance, včetně nastavení a správy oprávnění a přístupů.
  • Zabezpečení a soukromí: Poskytuje pokročilé nástroje pro zabezpečení zařízení a ochranu dat.

 

Integrace s MDM

Integrace ABM s vhodným MDM řešením je nezbytná pro úplnou a efektivní správu Apple zařízení. MDM řešení umožňuje:

  • Detailní konfiguraci zařízení: MDM poskytuje rozšířené možnosti nastavení a konfigurace zařízení.
  • Správu aplikací a zabezpečení: Umožňuje dálkově instalovat, aktualizovat a odstraňovat aplikace, stejně jako nastavovat zabezpečení zařízení.
  • Monitoring a reportování: Poskytuje přehled o stavu a využití zařízení, což je klíčové pro efektivní správu IT zdrojů.

 

Jak začít s Apple Business Managerem a MDM?

Pro využívání Apple Business Manageru je nejprve nutná registrace na webu Apple. Po ověření organizace můžete začít s přidáváním zařízení a účtů. Pro integraci s MDM je důležité vybrat řešení, které nejlépe vyhovuje potřebám vaší organizace a zajistit jeho správnou konfiguraci. S tím vám samozřejmě rádi pomůžeme.

 

Apple Business Manager ve spojení s MDM řešením poskytuje komplexní a efektivní nástroje pro správu Apple zařízení ve firmách. Tato kombinace zajišťuje, že firmy mohou plně využít potenciál svých zařízení, zatímco zároveň zajišťují jejich bezpečnost a správnou funkčnost.