Nákupní taška je zatím prázdná

Je tu prázdno.
V klidu si vyberte.

Jít nakupovat

Říjen 2023

Podívejte se na 10 tipů pro váš iPhone

Každý den využíváme svůj iPhone k mnoha činnostem a často ani nevíme o všech skvělých funkcích, které mohou společnou práci ještě více usnadnit. Ať už jde o rychlé zachycení momentu, kopírování textu přímo z fyzického světa nebo o skenování důležitého dokumentu – iPhone nám nabízí široké možnosti, jak být ještě produktivnější. Přinášíme vám deset skvělých tipů a triků, které vám pomohou využít váš iPhone na maximum.


Fotoaparát 

Držením spouště a posunem doprava aktivujete video režim, zatímco tahem doleva spustíte sekvenci focení pro skvělé zachycení momentek.


Živý text

Kopírujte text z reálného světa do vašeho zařízení. Stačí na něj namířit foťákem a kliknout na ikonku v pravém dolním rohu. Tuto funkci si zapnete v Nastavení – Obecné – Jazyk a oblast – Živý text.

Skryté fotografie

Udržujte své osobní fotky pod zámkem. Přesuňte je do skrytého alba, které se otevře pouze po ověření FaceID. Zadejte u vybrané fotky tři tečky v pravém horním rohu a vyberte možnost “Skrýt”. Toto album pak naleznete v přehledu všech alb úplně dole.


Svítilna

Nastavte si intenzitu svítilny přímo z ovládacího centra a mějte vždy ideální osvětlení. Stačí držet její ikonku a pohybem prstu vybrat intenzitu.


Trackpad

Držením mezerníku proměníte klávesnici v trackpad pro přesné umístění kurzoru. Alternativou pak může být samotné uchycení kurzoru prstem s přesunutím do správného místa.

Diktování

Proč psát, když můžete mluvit? Zapněte si na klávesnici mikrofon, díky kterému se vaše slova se okamžitě přepíší do textové zprávy.


Náhrada textu

Urychlete si psaní s praktickými zkratkami. Například zkratka „@@“ může automaticky vepsat váš e-mail. Ale možností je mnoho. Vytvořte si vlastní zkratky v Nastavení – Obecné – Klávesnice – Náhrada textu.


Rychlý návrat

Dostaňte se zpět na začátek libovolné stránky jednoduchým poklepáním na horní lištu zobrazující čas nebo například stav baterie.


Skenování dokumentů

Použijte aplikaci Poznámky pro skenování a ukládání dokumentů jako PDF. Perfektní pro práci i školu.

Rychlé akce

Podržení ikony aplikace na ploše odkryjete vybrané funkce. Například vytvořte událost v Kalendáři nebo napište novou zprávu v Mailu.