Nákupní taška je zatím prázdná

Je tu prázdno.
V klidu si vyberte.

Jít nakupovat

Říjen 2023

Apple v podnikání: Když se kvalita setká s finanční efektivitou

Denně se spoléháme na svá zařízení. Proto Apple staví své produkty z pevných materiálů, pravidelně je aktualizuje a zaručuje, že budou v případě nutnosti snadno opravitelné. Jsou konstruovány k odolnosti - stačí se podívat na iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max s IP68 hodnocením, což znamená odolnost proti vodě až do hloubky 4 metrů po dobu 30 minut.

Apple ve svých laboratořích simuluje a často i přeexponuje reálné podmínky, aby zajistili maximální odolnost všech výrobků. Od testování odolnosti proti nárazům až po expozici v extrémních klimatických podmínkách - nic nenechávají náhodě. Dokonce i zkoumají, jak zařízení reagují na nehody, jako je polití kávou či kečupem. Nejenže produkty splňují mezinárodní normy, často je překračují a v některých případech je dokonce nově definují.

Zjištěné informace nezůstávají jen v laboratořích. Apple je aktivně předává svým návrhářům a konstruktérům, kteří je používají k vytváření stále odolnějších a inovativnějších produktů. Tento nekompromisní proces ověřování a zlepšování je součástí každé fáze vývoje produktů firmy. Apple tak neustále hledá způsoby, jak posunout hranice možného ještě dále.


Aktualizace pro všechny

Apple zařízení nejenom excelují v odolnosti, ale jsou rovněž vytvořena pro snadné a efektivní aktualizace softwaru. Co je však výjimečné, je skutečnost, že Apple poskytuje softwarové aktualizace i pro starší generace zařízení, čímž zaručuje, že více uživatelů má přístup k nejnovějším inovacím.

Důkazem jednoduchosti a efektivity tohoto procesu je, že více uživatelů preferuje aktualizovat svá zařízení. K 15. říjnu 2019 již 55 % zařízení přistupujících k App Storu v posledních 4 letech používalo nejnovější verzi iOS, ačkoliv byla k dispozici teprve měsíc.

Kromě výhod pro samotné uživatele je tato konzistence v aktualizacích božským darem pro IT oddělení. Když většina zařízení ve firmě běží na stejné verzi operačního systému, vše se stává jednodušším - od hardwarové a softwarové podpory, přes vývoj aplikací, až po integrace a bezpečnostní aktualizace.


Vysoká zůstatková hodnota

Produkty od Apple nejsou jen symboly designu a inovace; díky kombinaci odolného hardwaru, rozsáhlé sítě servisních poskytovatelů a průběžných snadných aktualizací si tyto produkty udržují vysokou hodnotu během celého svého životního cyklu. To je důvod, proč je investice do Apple produktů dlouhodobě výhodná.

Podle posledních studií stojí tříleté provozní náklady na hardware a software Macu o 1 200 Kč méně než u srovnatelného PC, i přesto, že původní cena Macu může být vyšší o 11 000 Kč. To ukazuje, jak je návratnost investice do Apple produktů efektivní.

Co je dále výjimečné na produktech Apple? Na konci jejich životního cyklu nekončí jako zbytečný odpad. Díky jejich vysoké zůstatkové hodnotě je možné je využít jako zálohu při nákupu novějších modelů. A díky inovativním finančním službám můžete tuto zůstatkovou hodnotu zohlednit již při samotném nákupu, snížit tak počáteční investici a nemusíte se přitom vzdávat svého současného zařízení.


Intuitivní používání, snadné nasazování

Intuitivita a jednoduchost používání jsou u produktů Apple v centru pozornosti. Díky tomu mohou uživatelé ve firemním prostředí dosáhnout mnohem více s menším množstvím podpory. Tato efektivita má pozitivní dopad na finanční stránku firmy. Zajímavým zjištěním z nedávného výzkumu je, že uživatelé Macu potřebují o 50 % méně technické podpory a náklady na řešení jejich problémů jsou o 25 % nižší.

Apple ale nezůstává pouze u intuitivního rozhraní pro uživatele. Zařízení značky Apple lze snadno nasadit a spravovat, a to i ve velkém rozsahu. Ať už jde o iPhone, iPad, Mac nebo Apple TV, všechny je možné automaticky nastavit a konfigurovat. To eliminuje potřebu individuálního nastavování zařízení IT týmy. Díky nástroji Apple Business Manager lze zařízení rychle a efektivně přidělit zaměstnancům, kteří je mohou začít používat ihned po rozbalení. Ruční konfigurace patří minulosti, což je další způsob, jak Apple pomáhá firmám snižovat náklady. V důsledku toho může vaše firma poskytnout zaměstnancům nástroje potřebné pro maximální produktivitu při minimalizaci výdajů.

Připraveni na upgrade? Přečtěte si více o našich službách a objevte, co vše můžeme pro váš podnik udělat.