Nákupní taška je zatím prázdná

Je tu prázdno.
V klidu si vyberte.

Jít nakupovat

Duben 2024

Apple Vision Pro otevírá nové možnosti ve firemním prostředí

Představte si pracovní prostředí, kde jsou limity obrazovek a fyzických zařízení minulostí. Apple Vision Pro s operačním systémem visionOS přináší neomezené digitální plátno, kde mohou být aplikace rozmístěny vedle sebe v libovolné velikosti a konfiguraci. Přestože oficiální prodej Apple Vision Pro v České republice ještě nebyl zahájen, my jsme se k tomuto přelomovému zařízení dostali díky našim parťákům ze Smarty BRANDS a jsme nadšení, že můžeme testovat, jak toto zařízení může proniknout do firemního prostředí. O dostupnosti a podpoře pro Česko a další evropské země vás určitě budeme informovat, hned jak se něco dozvíme.

 

 

Toto zařízení představuje průlom v oblasti prostorových výpočtů v podnikovém sektoru, překonává dosavadní limity toho, co bylo považováno za nemožné, a otevírá zcela nové možnosti pro přizpůsobení pracovních prostor, spolupráci na 3D objektech, poskytování specializovaných školení pro zaměstnance a řízení práce na dálku.

 

Přizpůsobené pracovní prostředí

Díky visionOS jsou aplikace osvobozeny od omezení displeje, a tak se mohou objevovat vedle sebe v jakémkoliv měřítku. S podporou pro Magic Keyboard a Magic Trackpad mohou uživatelé vytvořit ideální pracovní prostředí a bezdrátově přenést pokročilé funkce svého Macu do Apple Vision Pro, čímž vytvoří obrovský, soukromý a přenosný 4K displej s neuvěřitelně ostrým textem. Nejoblíbenější aplikace pro podnikovou produktivitu jsou nyní dostupné na Vision Pro.

 

SAP Analytics Cloud zjednodušuje proces shromažďování, integrace, analýzy a prezentace datových poznatků pro lepší rozhodování. Na Apple Vision Pro umožňuje aplikace zaměstnancům a vedoucím pracovníkům okamžitý přístup k jejich datovým panelům a krásně uspořádat jejich nejdůležitější pracovní postupy, aplikace a karty ve svém prostoru. Mohou také prohloubit analýzu dat s kontextovými 3D mapami a grafikou, čímž získají nové poznatky. S nejnovějším vydáním SDK pro vývojáře Apple Vision Pro plně podporuje SAP Business Technology Platform. Zákazníci a partneři nyní mohou nasazovat své SAP aplikace na Vision Pro, vedle iPhone, iPadu a Apple Watch.

 

 

Aplikace pro produktivitu Microsoft 365 a AI společník Copilot, vytvořené pro Apple Vision Pro, mohou uživatelům pomoci dělat více práce novými a účinnými způsoby. Režim soustředění ve Wordu umožňuje uživatelům psát bez rozptylování; v Excelu mohou grafy vizualizovat data v ostrých a čistých detailech; a PowerPoint je zase zážitek, kdy se uživatelé mohou maximálně ponořit do prezentace. Přepínání mezi schůzkami, chaty a sdíleným obsahem je v Teams snadné — spolu s přístupem k asistenci Copilota — s okny v životní velikosti, které lze uspořádat v prostoru uživatele.

 

 

Mezi další aplikace pro podnikovou produktivitu patří:

  • Webex od Cisco přináší pohlcující a intuitivní zážitek ze schůzek, který zaplňuje prostor a využívá Personas a prostorový zvuk pro přirozenější zážitek z videokonferencí.
  • Zoom poskytuje zážitek speciálně vyvinutý pro Apple Vision Pro s vynikající kvalitou zvuku a obrazu, což uživatelům umožňuje snadnou spolupráci a plánování schůzek.
  • Box uživatelům usnadňuje spolupráci a bezpečnou správu souborů a obsahu, včetně 3D objektů, což jim umožňuje intuitivně přenášet tento obsah do světa kolem sebe.

 

Design a spolupráce

Zobrazovací systém Apple Vision Pro obsahuje 23 milionů pixelů rozprostřených na dvou displejích – což je více než 4K rozlišení pro každé oko – což zajišťuje, že videa, obrázky a dokumenty jsou z jakéhokoli úhlu krystalově čisté. S ostrým zobrazením 3D obsahu se otevírají příležitosti pro design produktů, plánování v oblasti retailu a modelování konstrukcí. Tím se otevírají zcela nové způsoby, jak mohou zákazníci interagovat s produkty a službami.

 

Aplikace Porsche Race Engineer například představuje zcela nový způsob spolupráce pro tým Porsche. Závodní inženýři neustále činí rozhodnutí v reálném čase o všem od výkonu auta po vitální funkce řidiče. Apple Vision Pro inženýrům umožňuje vizualizovat data o autě v reálném čase, přinášející klíčové metriky jako rychlost a brzdění společně s podmínkami na trati a umístěním auta, kombinované s živým videem z palubní desky auta.

 

 

Design a výrobní procesy jsou složité a zahrnují velké množství dat z různých zdrojů. API NVIDIA Omniverse Cloud umožňují vývojářům streamovat rozsáhlé sady 3D inženýrských a simulačních dat z cloudu do Apple Vision Pro. Vysoké rozlišení displejů a výkonné senzory zabudované do Vision Pro umožňují vývojářům a designérům vytvářet detailní, pohlcující vizualizace a vizuály, které lze v reálném čase zobrazovat a manipulovat s nimi.

 

 

Další aplikace v oblasti designu a spolupráce:

  • Lowe’s Style Studio využívá jedinečné schopnosti prostorového výpočtu k pomoci zákazníkům vizualizovat a navrhovat jejich vysněnou kuchyni, čímž zjednodušuje zlepšování domova jako nikdy předtím.
  • JigSpace přináší intuitivní, hands-on inspekci a bezproblémovou spolupráci, která pomáhá uživatelům komunikovat složité nápady, produkty a procesy s prostorovým kontextem.
  • EnBW (Energie Baden-Württemberg AG) umožňuje vizualizaci projektů infrastruktury obnovitelné energie, což spolupracovníkům umožňuje vidět a hodnotit návrhy nabíjecích stanic pro vozidla, větrných turbín a solárních farem.

 

Školení a simulace

Od přípravy techniků na instalaci zařízení po výuku složitých úkolů, které vyžadují stovky hodin praktické práce, je klíčové dělat výcvikové postupy interaktivnějšími a účinnějšími pro úspěch zaměstnanců. Co se týče údržby letadel, může být vyřazení letadla z provozu kvůli školení nákladné a způsobit zpoždění v celém systému.

 

KLM Royal Dutch Airlines výrazně zlepší technickou údržbu a letecké operace s využitím prostorového výpočtu na Apple Vision Pro. Aplikace Engine Shop umožňuje technikům školit se na nejnovějších modelech motorů ve vlastním prostoru. S touto aplikací může technik okamžitě vidět celý úkol, který potřebuje krok za krokem provést, s podrobnými pokyny k opravě, které jsou překrývány na 3D modelu přesného motoru. To snižuje chyby a zvyšuje spokojenost zaměstnanců při práci, zatímco ušetří cenný čas a nakonec urychlí veškerou práci.

 

Další aplikace v oblasti školení a simulace:

  • Taqtile Manifest umožňuje digitalizovat pracovní pokyny tak, že stačí jednoduchý pohled nebo gesto rukou.
  • Aplikace Onshape Vision od společnosti PTC mění způsob, jakým produktoví designéři a inženýři prohlížejí, interagují a spolupracují na složitých 3D modelech.

 

Řízená práce

Společnost Resolve přepracovala, jak mohou stavební inženýři plánovat a získávat informace, které potřebují k rozhodování o systémech skrytých za stěnami, včetně HVAC, vodoinstalace, elektroinstalace a potrubí požárního sprinkleru. Namísto používání statických papírových plánů mohou uživatelé prohlížet plány ve vysokém detailu a 3D modely na Apple Vision Pro, což umožňuje architektům, stavitelům a údržbářům vidět, opravit a komentovat, čímž se zlepšuje celý životní cyklus stavebního projektu.

 

 


Ve scénářích reakce na mimořádné události kombinuje software pro řízení incidentů reálné a historické informace s geoprostorovými daty, aby pomohl prvním respondentům spravovat jejich lidi a flotilu. Aplikace FireOps, vyvinutá společnostmi About Objects a DigitalCM, představuje zlomový bod v řízení reakce na mimořádné události. FireOps využívá nekonečný plátno s visionOS k poskytnutí sjednoceného operačního pohledu na plány akcí při incidentech, čímž dramaticky zjednodušuje více než tucet procedur. To zlepšuje koordinaci a rozhodování mezi všemi účastníky a zajišťuje, že první respondenti jsou více propojeni, informováni a připraveni než kdykoliv předtím.

 

 

Další aplikace v oblasti řízené práce:

  • TeamViewer Spatial Support umožňuje vzdáleným expertům a servisním technikům na místě řešit opravy a údržbové procesy s nebývalou věrností, což umožňuje rychlejší reakci a snižuje dobu odstávky.
  • BILT podporuje 3D interaktivní instrukce s hlasem, textem a animovaným vedením pro tisíce produktů, což umožňuje širokou škálu pracovních postupů.

 

Apple už dnes nabízí vývojářům řadu zdrojů, včetně výkonných API, bohaté dokumentace, globálních vývojářských laboratoří, tutoriálů Develop in Swift a simulátoru visionOS, aby pomohl firmám oživit přelomové zážitky s Apple Vision Pro.

 

Za zapůjčení Apple Vision Pro moc děkujeme B2B týmu Smarty BRANDS, v čele s Radoslavem Jonákem. Jsme rádi, že se společně můžeme podílet na zajímavých projektech. Pokud máte ve vaší firmě zájem o vyzkoušení a otestování Apple Vision Pro, neváhejte nás kontaktovat